Görsel

SENDİKA.ORG

Uzun süredir İnsan Hakları Derneği Kocaeli temsilciliği görevini yürüten Azize Adıgüzel, bugün sabah evi polisler tarafından basılarak gözaltına alındı.

Konuyla alakalı İHD İstanbul Şubesi bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

İnsan Hakları Derneği Kocaeli temsilcisi Azize Adıgüzel derhal serbest bırakılsın!

İnsan hakları savunucuları susturulamaz!

Uzun yıllardır İnsan Hakları Derneği Kocaeli Temsilciliği görevini yürüten ve bu görevini yürütürken çeşitli baskı ve tehditlere maruz kalan Azize Adıgüzel, bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alınmıştır.

Gittikçe otoriterleşen, baskı politikaları ile toplumu susturmaya, biat etmeye, gerçekleri gizlemeye çalışan ve hak savunucularının herkes için eşit, özgür, barış içinde bir yaşam mücadelesini kendisine tehdit olarak gören iktidar; dayanaksız suç ithamları, haksız gözaltı ve cezalarla hak savunucularını sindirmeye, susturmaya çalışmaktadır. Azize Adığüzel ve ailesine yönelik artan tehditler ve bu sabah yaşanan gözaltı olayı bu çabanın son örneğini oluşturmaktadır.

Derneğimizin , ağır bedeller ve giderek artan baskılara rağmen 35 yıldır sürdürdüğü mücadele, bu baskıların haklı mücadelemizi engellemeye yetmeyeceğini göstermiştir.

Bir defa daha söylüyoruz, insan hakları mücadelesi susturulamaz! Haksız suçlamalarla gözaltına alınan Azize Adıgüzel derhal serbest bırakılsın!