Görsel

GAZETE DUVAR

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, sendikaya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu, “Gözaltılarınız karşısında boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, sendikaya yönelik yapılan polis operasyonuna ilişkin basın açıklaması yaptı. SES Genel Merkez’de düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yıldırım, başta SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey olmak üzere gözaltına alınan 8 kişinin şu isimlerden oluşturduğu söyledi: “Eş Genel Başkanı Gönül Erden, eski Genel Başkan Bedriye Yorgun, eski MYK üyeleri Fikret Çalağan, Belkıs Yurtsever ile Ankara SES Şube önceki dönem Eş Başkanı Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticileri Erdal Turan ve Ramazan Taş, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştır.”

'SİYASİ İKTİDAR HER SIKIŞTIĞINDA YENİ DÜŞMANLAR YARATIYOR'

Son günlerde siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönem yaşandığını belirten Hüsnü Yıldırım, hükümetin gündem saptırma amacıyla emek ve demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine gözaltıları artırdığını söyledi. Yıldırım, 'siyasal iktidarın her sıkıştığında yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını' belirterek, “Çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, işyerleri kurumları belli olan insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor. Bu tarz yöntemlerle ülkenin bekası için mücadele süsü verip kendi bekalarını korumaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

“Baskılarınız, gözaltlarınız, mobbing'iniz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bir buçuk yıldır süren salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkımızın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidar daha öncede çokça yaşadığımız gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneliyor. Pandeminin başından itibaren sendikamız; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, gerekse de halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde sürekli sözünü kurmuş eylemini gerçekleştirmiştir. Hazmedilmeyen tam da bu mücadeledir. Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere yöneliyor. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Gözaltılar serbest bırakılsın.”

'SENDİKAL FAALİYETLER SUÇ DEĞİL'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı ve SES Avukatı Öztürk Türkdoğan, SES’e yönelik yapılan operasyon hakkında şu bilgiyi verdi:

“Operasyon gizli olduğu için henüz bir bilgi yok. Bu tarz gizli soruşturmalar hep aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Ya bir basın açıklaması ya bir toplantı gerekçe yapılmıştır. Hemen ortaya bir örgüt çıkarıyorlar ve bu şekilde insanları suçluyorlar. Bugün gözaltına alınan iki arkadaşımız ile ilgili ‘sendikal faaliyetler suç değil’ diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı var. AİHM ‘sendikal faaliyetler suç değil’ diyor. Bugün giderek adli işlemlerin hızlandırılması için başvuru yaptık. Bu konuyla ilgili bir kez daha çağrı yapıyoruz; işlemler hızlandırılsın.”

Basın açıklamasına katılan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç da gözaltıları şiddetle kınadıklarını söyleyerek, “İçişleri Bakanı Türkiye’de sıfır işkence olduğunu söyledi. SES yöneticilerine yönelik yapılan ‘şafak’ operasyonu da işkencedir. İçişleri Bakanına yönelik çok ciddi iddialar söz konusu; hemen istifa etmesi gerekiyor. İkili devlet, ikili yargı sistemi ile karşı karşıyayız. Biz de bu gözaltıları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut da SES’e yapılan operasyonu şiddetle kınadıklarını ifade etti, gözaltına alınan yöneticilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.