Pilot Bahadır Altan, sendikal çalışmaları ve kamuoyunu ilgilendiren bilgileri açıklaması nedeniyle iki kez işini kaybetti. Akkuyu Nükleer Santrali’ni protesto ve Üçüncü Havalimanı İşçileri ile dayanışma eylemleri sırasında gözaltına alındı. Atlas Jet Isparta uçağının 2007’de düşmesiyle ilgili 2019’da yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılmış bir tazminat davası bulunuyor. 

Bahadır Altan, Hava Harp Okulu’ndan 1978'de mezun oldu. 1992 yılına kadar Hava Kuvvetleri’nde F-4 uçaklarında test pilotluğu, öğretmenlik yaptı. Siyasi görüşleri nedeniyle 1982 ve 1984'te iki kez gözaltına alındı, sorgulandı, hücrede tutuldu. 1984'te yasadışı örgüt üyeliği iddiasıyla yargılandı ve beraat ederek görevine iade edildi. 1992’de işitme kaybı nedeniyle "vazife malulü" olarak emekliye ayrıldı.

Sonraki altı yıl Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda öğretmen pilot, öğretim elemanı olarak çalıştı. Uğur Mumcu’nun katledilişinden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi kuruluşunda yer aldı. 

1998’de Türk Hava Yolları’nda (THY) çalışmaya başladı. Burada Hava-İş Sendikası Uçuş İşletme işyeri temsilciliği yaptı. Uçuş görev ve dinlenme sürelerinin esnetilmesine, işçiler aleyhine değiştirilmesine karşı çalıştı, dünya standartlarının sivil havacılıkta uygulanması, toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalanması için çalışmalar yürüttü. 

Atlas Jet’in 2007’deki Isparta kazasından sonra, sendika çatısı altında "Sıfır kaza için aktörler göreve" başlıklı bir sempozyum düzenlenmesine ön ayak oldu. 

2007’deki grev oylaması döneminde basına yaptığı açıklamalar nedeniyle işten atılmak üzere disiplin kuruluna sevk edildi. 2008’de işten çıkarıldı. İşe iade davasını kazanmasına rağmen geri alınmadı. Hava-İş konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "THY'nin kuralları uygulayan, uçuş limitlerini aşmayan, özetle meslek etiğini ve uçuş emniyetini ticari kaygılara feda etmeyen kaptanları istemediğini, kar amacıyla yapılan her şeyi mubah sayan sinik bir kaptan zümresi arzu ettiği" belirtildi. 

2009’da Hava-İş içindeki muhalif Gökkuşağı Hareketi içinde yer aldı. Burada amatör, çalışan işçilerin yönettiği bir sendikal modeli savundu. 

Airkule adlı havacılık sitesinde yayımlanan haftalık yazılarında yorgunluğun ve plansız büyümenin risklerine dikkat çekti. 

2010’da Doç. Dr. Muzaffer Çetingüç’ün de girişimleriyle bir Sivil Havacılık Akademisi kurdular. Akademi, kamuoyuna gerçeklerin anlatılmadığı düşüncesiyle bir araya gelmiş uzmanlardan oluşuyordu. Çeşitli raporlar hazırlayıp kamuoyuna sundular. 

2015’te, Kadıköy Barış Bloğu kurucuları arasında yer aldı ve hemen bir Barış Nöbeti başlattılar. Her akşam bir saat süreyle Süreyya Operası önünde halka savaşla ilgili gerçekleri anlatmaya çalışan etkinlikler gerçekleştirdiler, imza topladılar. Toplanan 50 bin imza daha sonra TBMM’ye teslim edildi. 

Şubat 2017’de, diğer Barış Bloğu aktivistleriyle birlikte, giriş-çıkışların polis ve jandarma tarafından engellendiği, iletişimin kesildiği ve ciddi hak ihlallerinin yaşandığı haberleri üzerine Mardin Nusaybin’in Xeraba Bava (Kuruköy) köyüne gitti, köyün girişinden video yayını yaptı. Aynı yılın Aralık ayında Rojava’daki seçimleri izlemek üzere giden heyete katıldı, izlenimlerini Gazetekarınca'da yayımladı. 

3 Nisan 2018’de, bir grup aktivistle birlikte, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen Akkuyu Nükleer Santrali protestosuna katıldı. Aynı gün santralin temel atma töreni düzenleniyordu. Daha eylem başlamadan gözaltına alınan altı kişi arasındaydı. 24 saat gözaltında tutulup bırakıldılar. 

15 Eylül 2018’de, 3. Havalimanı'nda yaşanan iş cinayetlerini ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları iş bırakma eyleminden sonra gözaltına alınan işçilerle dayanışma için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda yapılmak istenen basın açıklamasına katıldı. Polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. Gözaltına alınanlar arasında Altan da vardı. 

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun Ocak 2019 tarihli toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle, 2007 Isparta kazası sırasında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı, kendisini aşağıladığı gerekçesiyle tazminat davası açtı. 7 Mayıs 2020’de davanın ikinci duruşması görülecek.

Bahadır Altan’ın ikinci kez işini kaybetmesine neden olan süreç, 5 Şubat 2020’de Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkarak parçalanması ve 3 yolcunun hayatını kaybetmesiyle başladı. Aynı zamanda  Pegasus çalışanı olan Bahadır Altan, 7 Şubat 2020’de CNN Türk yayınına katıldı ve kazayla ilgili açıklamalardan bulundu. Açıklamalarında, yeni yapılan İstanbul Havalimanı’nın da kazada payı olduğunu söylüyordu. Kamuoyu, İstanbul Havalimanı’nın hava trafiğini etkileyişi bakımından kazada oynadığı rolü ilk kez Bahadır Altan’dan duydu. Altan hemen yayından alındı. Kısa süre sonra da Pegasus tarafından haklı gerekçe iddiasıyla işine son verildi.

Altan'ın açtığı işe iade davası, 2,5 yıl sonra sonuçlandı. 11 Ekim 2022'de, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde görülen son duruşmada bilirkişi raporları görülüp, tanıklar dinlendikten sonra mahkeme heyeti işten çıkarmanın haksız gerekçelerle yapıldığını tespit ederek, Altan’ın işe iadesine karar verdi.